Actuele waarnemingen in Zuid-Holland

Tijdens mijn vogeltochten krijg ik altijd wel de vraag: heb je nog iets bijzonders gezien? Dat gebeurt ook in Zuid-Holland. Natuurlijk kent elke vogelaar ondertussen de website waarneming.nl wel. Deze website biedt het meest complete en actuele overzicht van recente waarnemingen. Compleet is in dit verband misschien wel het verkeerde woord, want niet iedereen meldt zijn of haar waarnemingen. Maar weet jij hoe je op deze website kunt zoeken naar de actuele waarnemingen in Zuid-Holland? In dit artikel leg ik je uit hoe de actuele vogelwaarnemingen in Zuid-Holland kunt vinden op waarneming.nl.

Actuele waarnemingen in Zuid-Holland

t is eigenlijk héél eenvoudig om de actuele vogelwaarnemingen in Zeeland op je scherm te toveren. Dat gaat als volgt:

  1. Ga naar waarneming.nl.
  2. Klik in het menu Ontdek op Waarnemingen.
  3. Kies in het menu Provincies voor Zuid-Holland en daarna op de blauwe knop Filter.
  4. Voilá.

In het menu Ontdek kun je ook kiezen voor Locaties. Ben je van plan een natuurgebied te bezoeken, dan kun je op deze manier de actuele vogelwaarnemingen in dat gebied zien.

Vogelwaarnemingen per regio

Als ik vogels ga kijken in de provincie Zuid-Holland, dan kies ik vrijwel altijd uit een select aantal gebieden. Bezoek ik een willekeurige polder of regio, dan is de kans groot dat ik er niets zie, of dat de vogels heel ver weg zitten. Hieronder zie je een overzicht van een aantal regio’s in Zuid-Holland. Klik je op de link, dan ga je naar waarneming.nl en zie je de meest actuele waarnemingen in dat gebied of die regio. Let op, waarneming.nl opent soms best traag.

De mooiste vogelgebieden in Zuid-Holland

Ben je op zoek naar een overzicht van de mooiste vogelgebieden in Zuid-Holland, bekijk dan mijn overzicht van de beste vogelgebieden in Zuid-Holland. Bij elk gebied beschrijf ik welke vogels je er kunt zien en geef ik ook praktische informatie zoals hoe je het gebied bereikt.