Actuele vogelwaarnemingen in Zeeland

Regelmatig krijg ik vragen over actuele vogelwaarnemingen in Zeeland. Waar je het beste zeevogels kunt zien. Of de flamingo’s (ja, die vooral, hoewel Battenoord net niet in Zeeland ligt). En anders wel de ijsvogel. Het valt me op dat veel mensen nog niet van het bestaan van de website waarneming.nl afweten. Of hoe ze op deze website kunnen zoeken. In dit artikel leg ik je uit hoe de actuele vogelwaarnemingen in Zeeland kunt vinden op waarneming.nl.

Actuele vogelwaarnemingen in Zeeland

Het is eigenlijk héél eenvoudig om de actuele vogelwaarnemingen in Zeeland op je scherm te toveren. Dat gaat als volgt:

  1. Ga naar waarneming.nl.
  2. Klik in het menu Ontdek op Waarnemingen.
  3. Kies in het menu Provincies voor Zeeland en daarna op de blauwe knop Filter.
  4. Voilá.

In het menu Ontdek kun je ook kiezen voor Locaties. Ben je van plan een natuurgebied te bezoeken, dan kun je op deze manier de actuele vogelwaarnemingen in dat gebied zien.

Vogelwaarnemingen in Zeeland per eiland

Als ik ga vogels kijken in Zeeland, dan kies ik er meestal voor om een eiland te bezoeken, of een paar eilanden. Het aardige is dat op vrijwel elk eiland een vogelwerkgroep actief is, die op waarneming.nl een eigen account heeft. Via die vogelwerkgroepen kun je dus per eiland de actuele vogelwaarnemingen bekijken. Nog wel op de ‘oude website’ van waarneming.nl:

En weliswaar geen Zeeland, maar toch wel een beetje Zeeuws:

De mooiste vogelgebieden in Zeeland:

Ben je op zoek naar bekende en minder bekende vogelgebieden in Zeeland, bekijk dan dit onderstaand filmpje. Wil je een compleet overzicht van ‘mijn’ vogelgebieden, bekijk dan mijn overzicht van de beste Zeeuwse vogelgebieden.

Verwelkom nieuw leven in jouw tuin dit broedseizoen!